Monday, May 9, 2011

fresh start


salam,
i'm so sorry for the very very long silence and waiting for my replies... i've started back the comment replying process, do forgive me if i missed any and please feel free to post back your comment/s. hmmm i think i really should get some help in managing this blog, eh? :) thank you for your patience :)

14 comments:

Anonymous said...

salam doktor!=)
nak tanya..ada ke jenis susunan gigi yang tak boleh pakai braces? 2 batang gigi depan saya jongang sikit je yg lain semua ok..ada ke kemungkinan tak boleh pakai braces, in case bila gigi depan tu dah elok dia berlaga dengan gigi bawah pulak?

Anonymous said...

salam doktor!=)
nak tanya..ada ke jenis susunan gigi yang tak boleh pakai braces? 2 batang gigi depan saya jongang sikit je yg lain semua ok..ada ke kemungkinan tak boleh pakai braces, in case bila gigi depan tu dah elok dia berlaga dengan gigi bawah pulak?

pijapijot said...

salam doc,
di klinik doc ade sediakan tak service braces untuk 6 bulan sahaja?sy berminat nak pakai braces, tapi kemungkinan tahun depan saya nak melangsungkan perkahwinan, jadi taknak la ade besi kat gigi kan hehe. kalau boleh saya nak pakai yang untuk tempoh 6 bulan shj. kalau ikut family, kate tak perlu tapi saya rasa kalau saya pakai lagi cun =)
and, kat klinik doc ade sediakan x-ray skali tak? atau saya kena pegi tmpt lain utk x-ray gigi pastu datang balik klinik doc.
thanks doc .

atien said...

salam dr. i've found ur blog was very useful to me.. well done:) but i think its better if u have a chatbox, so people can just ask questions there.. have a lovely day dr! :)

Anonymous said...

Salam Dr,

Saya ingin memakai pendakap gigi, saya pernah drop by klinik Dr pada hari Sabtu dan staf di kaunter ckp perlu datang weekdays. Adakah saya perlu buat appointment dahulu sebelum datang? terima kasih! -noor

Anonymous said...

soalan: kalau third molar tak keluar sepenuhnya, blh ke klu pakai braces?

.::Peri Biru::. said...

salam...
saya nak tanya, jika masalah jarang di gigi bahagian depan.. x jauh sangat jarang nya.. better buat crownin atau pakai braces?

Anonymous said...

hi doc.. umo sy 22 thn,sy de mslh yellowish teeth n upper front teeth sy maju ke dpan skit..pastu 2 btg gg dpn ats tu xrate..means senget skit..sy xnk gne braces..adekah bkesan sekirenye sy gnekn retainer je?..give me some advice doc..its so embarrassing when im smile..huhu..n brapekah price tuk kos rwatan tuk situasi sy ni?

Anonymous said...

hello dr.. sye ara n umo 22 thn..gg atas dpn sye ni ke depan skit..kire mcm jonggang gtu, pastu 2 btg gg dpn ats tu susunan die xrate..dlu gg incisors sy bntuk die cntik je,tpi skg die cam da jadik rate..knape ye? klo bleh sy xnk pkai braces sb prob gg sy ni minor je..klo sy just pkai retainer, gg sy akn ok or camne?

Anonymous said...

salam..Dr..saya ingin membuat crown pada gigi kapak dihadapan..apabila saya bertanya kos rawatan adalah berbeza mengikut jenis tiang. saya nak tye pndapat Dr,tiang apakah yang paling elok & berpatutan dengan harga. memandangkan saya bekerja di perlis..Dr ada tak cadangan klinik yg bgus di perlis @ d terengganu?

Anupama K. Mazumder said...

:)

rahul said...

Thanks for great information you write it very clean. I am very lucky to get this tips from you.

Prosthodontist New Providence NJ

Alison Lockhart said...

Great blog giving detail knowledge. ToothStuff give dental bridges treatment in Columbia, SC.

Anonymous said...

salam,saya ada 2 gigi berlubang tapi kecik
ianya boleh buatkan maslah bad breath yang teruk ke??